Temporada Simfònica 20-21

En set dies

Escolta’l a Spotify
  • Dates 20 i 21 de novembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Inclòs als abonaments

La música sempre ha permès un esguard privilegiat a les grans preguntes de la humanitat. Demanar-se què hi va haver, al principi, acompanya la història de la música de la mateixa manera que ha acompanyat totes les manifestacions artístiques humanes. És per això que revisitar els mites de la creació i de la gènesi esdevé una font inesgotable.

Thomas Adès presenta una visió personal del mite bíblic de la creació a través d’un viatge per l’ordenació del caos en forma de concert per a piano, orquestra i videoprojeccions.

La música de Thomas Adès forma part d’una tradició anglesa heterodoxa i eclèctica que entronca directament amb Benjamin Britten i Sir Edward Elgar. D’aquest últim, la imponent Simfonia n. 2 ha esdevingut el testimoni sonor de l’ocàs de tota una època. Dedicada a la mort del rei Eduard VII i encapçalada pels versos «Rarament, rarament arribes, esperit del delit!» de Shelley, la simfonia és un gran epíleg simfònic que representa el pelegrinatge d’una ànima pels diferents estadis de recança, melangia i dolor: una elegia que l’agermana amb el Concert per a violoncel del mateix autor.

Thomas Adès: In Seven Days (2008) 30' - Estrena nacional
Edward Elgar: Simfonia núm. 2 en Mi b, op. 63 (1911) 55'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Neus Estarellas, piano
Josep Caballé, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.