Foto de Barry Douglas
Temporada OBC

EL TERCER DE RAKHMÀNINOV

AMB BARRY DOUGLAS

  • Dates 9 i 10 de febrer 2019
  • Preu entrades 10€ / 33€ / 43€ / 58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Diuen que el Tercer concert de Rakhmàninov era tan difícil que només el podia tocar ell, amb els seus dits infinits. Amb el pas del temps altres pianistes s’hi van anar atrevint i, 110 anys després de la seva estrena, segueix sent un dels reptes més difícils pels solistes actuals. L’irlandès Barry Douglas torna a Barcelona per oferir-nos aquesta obra intensa i espectacular.

Don Quixot és el ballet més profund i madur de tots els que va compondre el vallenc Robert Gerhard. La música es debat entre els mons contradictoris del personatges del Quixot i de Sancho i presenta una síntesi brillant dels recursos musicals més moderns i, alhora, els més clàssics, inclosa la música popular: “En l’obra de Cervantes hi vaig trobar quelcom d’irònic que em va suggerir la barreja entre la veritat i la ficció”. La versió coreografiada a Londres l’any 1950 va ser considerada la millor estrena de l’any juntament amb l’Orfeo d’Igor Stravinsky. Aquest és el primer cop que l’OBC n’interpreta el ballet complet.

ATENCIÓ: CANVI D'ORDRE
GERHARD: Don Quixot
RAKHMÀNINOV: Concert per a piano i orquestra núm. 3 en Re menor, op. 30

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Josep Caballé
, director
Barry Douglas, piano

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.