Foto de Juan Manuel Cañizares
Temporada OBC

EL SOMBRERO DE TRES PICOS DE FALLA

I LA GUITARRA DE J.M. CAÑIZARES

  • Dates 30 de novembre, 1 i 2 de desembre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

La guitarra flamenca de Juan Manuel Cañizares torna a sonar amb l’OBC en un programa que inclou l’estrena de la seva última obra, un poema simfònic d’Enric Granados inspirat en la Divina Comèdia i el ballet més colorista i espectacular de Manuel de Falla, estrenat fa exactament 100 anys.

La música d’arrel flamenca va adquirir dimensió internacional de la mà de Manuel de Falla, el gran músic gadità que va saber convertir els ritmes de la guitarra i les palmes d’arrel gitana en grans obres simfòniques. Primer ho va fer amb un drama fosc i “jondo” —El Amor Brujo— i poc després amb una comèdia de gran volada plena de ritme i color —El sombrero de tres picos—, que es va estrenar a Londres amb decorats de Picasso el juliol de 1919 amb un èxit internacional immediat.
Granados ens va deixar poques obres per a orquestra, però entre elles destaca aquest poema simfònic que ens apropa a l’infern de Dante i a l’amor prohibit entre Paolo i Francesca da Rimini.

GRANADOS: Dante op.21
CAÑIZARES: Concert per a guitarra i orquestra núm.2. Obra encàrrec OBC.
FALLA: El sombrero de tres picos

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono
, director
J.M. Cañizares, guitarra
Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano

Amb la col·laboració de

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.