COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

El motiu del destí

CONCERT EXTRAORDINARI DEDICAT A LA MARATÓ

  • Dates 19 i 20 de desembre 2020
  • Preu entrades 25 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

NOVES ENTRADES A LA VENDA

L’Auditori de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dediquen aquest concert a La Marató de Tv3 per la Covid-19.
Si vens al concert trobaràs diferents punts habilitats per fer el teu donatiu. Al concert de diumenge tindrem unes convidades molt especials, treballadores del servei de neteja, cuina, manteniment... de l’Hospital Clínic, a qui volem agrair i reconèixer la seva tasca imprescindible per aturar el virus.

DESCARREGA EL PROGRAMA DE MÀ AQUÍ

Un procés lentíssim de gestació i d’assimilació de la tradició germànica –des de l’univers barroc de Georg Friedrich Händel fins a la subtilesa de Franz Schubert, amb l’ombra omnipresent de Ludwig van Beethoven– és el que explica els més de vint anys que Johannes Brahms va necessitar per elaborar la seva primera simfonia. La monumental Simfonia en Do menor és una declaració agosarada d’intencions que amplia radicalment els límits del possible en el llenç sonor i que es nodreix d’un llegat pregon. El motiu cromàtic ascendent inicial de la simfonia ha esdevingut una de les icones del repertori simfònic romàntic, en una obra que incorpora citacions del famós motiu «del destí» de la Cinquena simfonia de Beethoven.

La compositora gironina Núria Giménez Comas recorre a una revisitació de fragments, imatges, harmonies i passatges de la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach per donar forma a Ad limen caeli (Vers el llindar del cel), en una obra que transcorre en un joc intricat de capes i relleus.

Felix Mendelssohn: Les Hèbrides, obertura de concert, op. 26 (1830) 10´
Núria Giménez Comas: Ad limen caeli per a orquestra de cambra (2018) 8'
Johannes Brahms: Simfonia núm. 1 en do menor, op. 68 (1855-1876) 45'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Lionel Bringuier, direcció