COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

El mite de la creació

Escolta’l a Spotify
  • Dates 6 i 7 de març 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

«Estic en plena evolució. El canvi pren la forma d’una regressió cap a l’Amèrica primitiva dels maies, els asteques i els inques. No crec que es tracti d’una influència folklòrica sinó d’una inspiració metafísica. El que he fet ha estat reconstruir el costat transcendental de l’antic món precolombí.» Així testimoniava Alberto Ginastera la gènesi de Popol Vuh, última obra de l’autor. Inacabada i estrenada pòstumament, la recreació del mite fundacional maia és un cant extàtic que conjumina les forces primigènies de la humanitat prehistòrica.

Quotation of Dream impregna cada nota d’una aura impressionista, plena de referències a La mer de Claude Debussy i a la poesia d’Emily Dickinson. Amb aquesta obra, Toru Takemitsu ha passat a formar part del repertori per a dos pianos i orquestra. Les Variacions sobre un tema de Paganini, del polonès Witold Lutosławski, traslladen la fascinació pel Caprici n. 24 de Niccolò Paganini –compartida, de fet, per un llarg deixant d’autors: Liszt, Brahms, Rakhmàninov...– a un joc intricat entre els dos pianos i l’orquestra en una música càustica i radiant.

Alberto Ginastera: Popol Vuh, La creación del mundo maya, op. 44 (1975-83) 25'
Toru Takemitsu: Quotation of Dream per a dos pianos i orquestra (1991) 16'
​Witold Lutoslawski: Variacions sobre un tema de Paganini​ (1941/ orq. 1978) 6'
Modest Mussorgski / Maurice Ravel: Quadres d'una exposició (1874 / orq. 1922) 34'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Josep Colom i Alberto Rosado, pianos
Leonard Slatkin, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.