Foto de Veronika Eberie
Temporada OBC

EL CONCERT PER A VIOLÍ DE BRAHMS

AMB VERONIKA EBERLE

  • Dates 10, 11 i 12 de maig 2019
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Brahms va resignar-se al fet que poquíssims violinistes interpretessin el seu concert. I no era pas perquè algú l’hagués anomenat “un concert contra el violí”, sinó perquè era endimoniadament difícil i, a oïdes del públic de l’època, no era tan efectista com altres obres de virtuosisme.

Pero al llarg del segle XX la seva vàlua l’ha fet ocupar el lloc que es mereix i a hores d’ara cap dels grans solistes internacionals defuig el repte de “lluitar” amb l’orquestra per defensar aquesta partitura. Uns mesos abans, Txaikovski havia estrenat la seva Quarta, una altra obra que va haver d’esperar al segle XX per ser interpretada amb regularitat. Va ser rebuda amb qualificatius com “obra semi-bàrbara”, però a hores d’ara és la simfonia més programada de l’autor. En canvi, la que va triomfar des del dia de l’estrena va ser l’Obertura Carnaval: una explosió de ritme, de color i de rauxa festiva que l’obra de Dvořák ens encomana des del primer compàs.

DVOŘÁK: Obertura Carnaval op. 92
BRAHMS: Concert per a violí i orquestra en Re major, op.77
TXAIKOVSKI: Simfonia núm. 4 en Fa menor, op.36

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Daniele Rustioni
, director
Veronika Eberle, violí

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.