COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

El caos

Escolta’l a Spotify
  • Dates 23 i 24 de gener 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Les éléments, de Jean-Féry Rebel, és una de les primeres representacions descriptives dels elements, en la forma del que durant el Barroc francès s’anomenava simphonie, un conjunt de danses orquestrals. L’autor va optar per copsar el caos primigeni com a obertura de la manera més realista possible, assolint així una partitura insòlita i inclassificable, remotament allunyada de les convencions del seu temps i que s’atansa als colors orquestrals de Debussy i de Ravel, companys de programa.

De Debussy, els tres magistrals Nocturnes són una finestra a un món sonor refinat i delicat, captivador i subtilment orquestrat, que clou amb el cant màgic de les sirenes. Com en un viatge d’anada i tornada, Maurice Ravel recorre a la suite barroca de François Couperin –contemporani de Jean-Féry Rebel– per donar forma a Le tombeau de Couperin, composta l’any 1917 com a dedicatòria als amics de l’autor finats al front de la Gran Guerra.

El tercer concert per a piano de Béla Bartók és una pedra de toc del virtuosisme pianístic. Obra pòstuma i escrita durant els últims mesos de la seva vida, contrasta amb els dos concerts anteriors per un alliberament formal i estilístic que la situa com una de les composicions més líriques i personals de l’autor.

Jean-Féry Rebel: Le cahos de la simfonia Les éléments (1737) 7'‎
Núria Giménez-Comas: Nova obra (2020) 15' - Estrena mundial
Béla Bartók: Concert per a piano i orquestra núm. 3 en Mi, Sz 119 (1945) 24'‎
Claude Debussy: Nocturnes (1899) 24’‎
Maurice Ravel: Le tombeau de Couperin (1919) 20’‎

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Varvara, piano
Cor de Noies de l'Orfeó Català
Duncan Ward, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.