Temporada Simfònica 20-21

Del no-res

Escolta’l a Spotify
  • Dates 6, 7 i 8 de novembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Ex nihilo (Del no-res), del compositor Matthias Pintscher, pot presentar-se com un nocturn del segle XXI. De la mateixa manera que els pares d’aquest gènere –Frédéric Chopin i John Field– desplegaven una imatgeria lliure, evocativa i continguda, Pintscher esbossa els contorns d’un procés impressionista de la imatge del vespre. Segons el mateix autor, la peça és una plasmació sonora del procés de desvetllar-se i trobar-se, de nit, en una ciutat sòrdida i desconeguda, havent perdut la noció del temps i de l'espai.

Chopin és de nou una empremta visible a cada nota de l’encisador Concert per a piano i orquestra d’Alexander Scriabin, una obra de joventut que l’autor va compondre per interpretar-la ell mateix al piano i que deixa veure un univers musical ric i frondós. De fet, aquesta obra era una de les favorites de Serguei Rakhmàninov, que va tenir ocasió de dirigir-la juntament amb Scriabin al piano i, fins i tot, a interpretar-la sovint com a solista. D’aquest autor podrem escoltar les tres Danses simfòniques, l’última peça del seu catàleg i que, com una autobiografia musicada, recull multitud de referències a obres anteriors.

Matthias Pintscher: Ex nihilo (2011) 12' - Estrena nacional
Alexander Scriabin: Concert per a piano en fa # m, op. 20 (1896) 27’
Serguei Rakhmàninov: Danses simfòniques, op. 45 (1940) 35'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Yevgeny Sudbin, piano
Matthias Pintscher, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.