COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto de Rafael Payare
Temporada OBC

VIDA D’HEROI DE STRAUSS

AMB RAFAEL PAYARE

  • Dates 15, 16 i 17 de febrer 2019
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

“Aquí es conjuguen l’experiència de l’home i de l’artista”: així definia Richard Strauss la seva Vida d’heroi, un poema simfònic autobiogràfic, colossal, apoteòsic i endimoniadament difícil. Una de les grans creacions de la música simfònica de tots els temps.

El programa es completa amb una altra partitura del mateix autor i l’última obra de l’hongarès Peter Eötvös: música intensa escrita amb l’esperança de fer un món millor. Amb una orquestra de més de 100 músics, Strauss va viure un èxit indiscutible a Frankfurt fa exactament 120 anys: una obra que posa a prova l’orquestra i el director i que reflexiona sobre les diferents etapes de la vida. Quan Strauss va reflexionar sobre la mort i el més enllà també ho va fer en forma de “poema sonor”: una mort i una transfiguració —o resurrecció, o reencarnació o el que sigui— viscudes des de la bellesa. L’última obra de Peter Eötvös és un plany simfònic per la mort de tants i tants refugiats al Mediterrani. Però en l’obra s’hi perfila un raig d’esperança: música plenament lligada a l’actualitat, a les emocions i que vol contribuir a fer un món més just.

-------

En aquest programa s’estrena l’obra Alle vittime senza nome, del compositor Peter Eötvos, un plany simfònic per la mort de refugiats al Mediterrani. Per aquest motiu, dediquem aquests concerts a les persones refugiades com a part del compromís social de l’OBC i per iniciativa de L’Auditori juntament amb l'ONG Open Arms i l'entitat Casa nostra, casa vostra. Aquesta col·laboració arriba en un moment especialment crític per l'aturada dels vaixells de salvament humanitari i quan es compleixen dos anys de la gran manifestació sota el lema "Volem acollir", la més gran celebrada a Europa amb aquest clam.

STRAUSS: Mort i transfiguració, op.24
EÖTVÖS: Alle vittime senza nome
STRAUSS: Vida d’heroi, op.40

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Rafael Payare
, director

Amb la col·laboració de

Concerts relacionats