COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

Daniel Ottensamer substitueix al seu germà Andreas com a solista del proper concert del Festival Mozart Nits d'Estiu

Aleix Palau
Daniel Ottensamer substitueix al seu germà Andreas com a solista del proper concert del Festival Mozart Nits d'Estiu

Daniel Ottensamer és el solista de clarinet de l'Orquestra Filharmònica de Viena i de l'Òpera de Viena.
Dijous 8 de juliol a les 19 h a la Sala 1 Pau Casals i a L'Auditori Digital.


El clarinetista Andreas Ottensamer s'ha vist obligat a cancel·lar el seu concert amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya del proper 8 de juliol per motius de salut. En el seu lloc actuarà el seu germà, Daniel Ottensamer, que, com ell, és un dels clarinetistes més aclamats del panorama actual.

Daniel Ottensamer és el solista de clarinet de la Filharmònica de Viena i de l'Òpera de Viena des del 2009. Ha guanyat alguns dels premis internacionals més importants, com el Concurs Internacional de Clarinet Carl Nielsen de Dinamarca.

Com ha solista, ha tocat amb orquestres com la del Mozarteum de Salzburg, la Filharmònica de Viena o la Simfònica NHK de Tòquio amb directors com Lorin Maazel, Gustavo Dudamel o Andris Nelsons, entre altres.

En l'àmbit de la música de cambra, ha treballat amb Daniel Barenboim, Angelika Kirchschlager, Barbara Bonney, Thomas Hampson, Bobby McFerrin, Julian Rachlin o Mischa Maisky i és membre fundador del conjunt Philharmonix.

Daniel Ottensamer ha realitzat diversos enregistraments amb Sony Classical i Deutsche Grammophon.

El concert, que dirigeix Jonathan Cohen, serà el proper dijous 8 de juliol a les 19 h a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori i es podrà seguir en directe per L'Auditori Digital. El Concert per a clarinet de Mozart serà l'obra principal d'aquesta trobada, a més de la Simfonia "Júpiter", també del compositor de Salzburg. Completaran el programa l'obertura de La creació de Haydn i la Simfonia n. 3 de Fernando Sor.