Altres Concerts de l'OBC

CONCERT PRESENTACIÓ CD WARNER “L’ESPERIT DE CASALS”

  • Dates 19 de setembre 2018
  • Preu entrades 28 €
  • Sala Sala 2 Oriol Martorell
  • Cicle Altres Concerts de l'OBC

El disc homenatge a Pau Casals recull la primera gravació de Nocturns Portuguesos de G. Cassadó i compta amb el solista Damián Martínez i el director Jordi Bernàcer.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta un nou disc, enregistrat el passat estiu, al voltant de la figura de Pau Casals. El CD, editat per Warner Classics, recull l’esperit de Casals amb obres de Gaspar Cassadó, Glazunov i el propi Casals. De fet, aquest treball recull la primera gravació al món de l’obra Nocturns Portuguesos de Gaspar Cassadó, deixeble de Pau Casals. Una peça d’un alt contingut poètic que va composar després d’una visita a Portugal que el deixà fascinat i que va concebre amb la idea de basar-se en cants populars del país. Nocturns Portuguesos es va estrenar l’abril de l’any 1933 a Madrid amb l’Orquesta Sinfónica de Madrid dirigida pel mestre Arbós. Per poder-la enregistrar es va haver de recórrer a la partitura manuscrita que es conserva a la Biblioteca de Catalunya. La gravació recull també el Concerto Ballata in C,op.108 de Glazunov dedicat a Pau Casals i que s’ha interpretat en comptades ocasions. La tercera obra que conforma el disc és la sardana Sant Martí del Canigó composta pel mateix Pau Casals i adaptada per a orquestra pel seu germà Enric Casals. La gravació d’aquestes tres obres es va dur a terme a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori i va comptar amb el violoncel·lista Damián Martínez i amb el director Jordi Bernàcer.

GLAZUNOV: Concerto Ballata in C,op.108 per a violoncel i orquestra
GASPAR CASSADÓ: Nocturns Portuguesos. Esquisses Symphoniques per a violoncel i orquestra
PAU CASALS / ENRIC CASALS: Sant Martí del Canigó

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Jordi Bernàcer, director
Damián Martínez, violoncel

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.