COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Concerto grosso

  • Dates 10 i 11 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Si el classicisme a Catalunya té un nom, aquest és el de Carles Baguer. Compositor i organista de la catedral de Barcelona en el tombant del segle XVIII, la seva aportació simfònica –molt influïda per la música de Franz Joseph Haydn– és única a tota la península Ibèrica. El manuscrit de la Simfonia núm. 5, obra primerenca al seu catàleg, es conserva al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, procedent del fons de l’església de Santa Maria.

El Concerto grosso de Jordi Cervelló, compost el 1973 –el mateix any en què l’autor va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona– i estrenat el 1981, és un homenatge a Georg Friedrich Händel i Arcangelo Corelli. L’obra reprèn l’estructura i la disposició orquestral dels concerti grossi barrocs: dos violins i un violoncel solistes s’oposen a un ripieno orquestral.
La Serenata op. 11 de Johannes Brahms és un dels primers treballs orquestrals de l’autor. Afectat per la mort recent de Robert Schumann i obsedit per l’estudi de les simfonies de Ludwig van Beethoven, la composició de les dues serenates orquestrals conté els embrions del que van ser, anys més tard i després d’un llarg procés de gestació i aprenentatge, les seves quatre simfonies.

Carles Baguer: Simfonia núm. 5 en Re major 13'
Jordi Cervelló: Concerto grosso (1973) 17'
Johannes Brahms: Serenata núm. 1 en Re major, op. 11 (1858) 45'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Edmon Colomer, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.