COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Juanjo Mena
Altres Concerts de l'OBC

Concert Extraordinari de l'OBC

Exclusiu per a abonats a l'OBC

  • Dates 25 de juny 2021
  • Preu entrades Concert gratuït exclusiu per als abonats a l'OBC. Aforament limitat
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Altres Concerts de l'OBC

Concert gratuït exclusiu per als abonats a l'OBC.
Rebreu les instruccions per aconseguir les vostres entrades per correu electrònic.

Volem agrair el suport dels abonats i abonades de l'OBC durant aquesta temporada oferint-los aquest concert extraordinari gratuït, coincidint amb la setmana del Dia de la Música! Els abonats rebran una comunicació via e-mail des del qual podran accedir a les invitacions.

Interpretarem dues obres cabdals de Txaikovski dirigides per Juanjo Mena i ens acompanyarà el prestigiós violinista Sergei Dogadin.

PROGRAMA DE MÀ

El Concert per a violí i orquestra en Re, op. 35 és una mostra de la capacitat de Txaikovski per connectar amb el seu públic. Bravura i virtuosisme conviuen amb el celebrat impuls melòdic de les seves creacions més populars. Una obra plena d’energia, malgrat que el compositor la va escriure en un moment vital terriblement complex, coincidint amb el seu matrimoni fracassat amb Antonina Ivanovna Milyukova.
La Simfonia Patètica és, d’alguna manera el comiat de Txaikovski, que va morir tot just deu dies després de dirigir-ne l’estrena. Com tota la seva producció dels darrers anys, està amarada d’un aire de comiat, de somni utòpic i pessimisme. Sobre ella plana un aire enigmàtic. Al darrere hi ha un tema que l’autor no va voler revelar: “Romandrà com un misteri per a tothom”, va escriure. Avui se la considera una de les obres cabdals del geni rus i de la literatura simfònica en general.

Piotr Ilitx Txaikovski:
Concert per a violí i orquestra en Re, op. 35 (34’)
Simfonia n. 6 en si m, op. 74, "Patètica" (45')

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Juanjo Mena, director
Sergei Dogadin, violí

Concerts relacionats