COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO


El projecte social és una part fonamental de l’activitat de l’OBC i per això treballem per acostar la música simfònica a aquelles persones en situació vulnerable en col·laboració amb Apropa Cultura. Aquests són els projectes amb els quals l'OBC treballa amb aquests col·lectius:

Un matí d'orquestra

El programa Un matí d’Orquestra, està dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual.
Els participants tenen una trobada amb músics de l’OBC que els hi ofereixen una petita actuació privada. Després assisteixen a l’assaig amb tota l’orquestra i acaben la jornada a L’Auditori amb un taller musical on ells es converteixen en músics, sota la direcció d’una terapeuta musical. En la darrera temporada van participar-hi més de 700 persones. Aquest programa compta amb el patrocini de la Fundació MRW. Veure vídeo

Tallers Un matí d'orquestra

Els tallers Un matí d’Orquestra tenen una versió adaptada a persones afectades per la malaltia de l’Alzheimer i els seus familiars i cuidadors. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb estudiants de l’ESMUC que els ofereixen una actuació en directe. Posteriorment assisteixen a l’assaig de l’OBC i acaben amb un taller musical. En la darrera temporada van participar-hi gairebé 400 persones. Veure vídeo

Et toca a tu

Des de l’any 2012 presentem el projecte Et toca a tu, un concert participatiu en què entitats que treballen amb la música com a eina educativa i d’inclusió social comparteixen escenari amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Els centres fan la preparació del concert a les aules, amb l’acompanyament de músics de l’OBC i després ofereixen el concert conjuntament al públic de L’Auditori. Aquest projecte compta amb el patrocini de la Fundació Caixa d’Enginyers i de la Diputació de Barcelona.

Compromís social de l'OBC

A través del programa Compromís social de l’OBC dediquem alguns dels programes de la nostra temporada a entitats que donen visibilitat a diferents problemes de la nostra societat. L’objectiu és sensibilitzar-nos a problemàtiques o causes socials del nostre entorn i donar visibilitat i difusió a les entitats que treballen per aconseguir una societat més justa i integradora. També convidem els seus usuaris al concert perquè visquin una experiència diferent.

  • Logo APROPA CULTURA
  • Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya