COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Cinderella

Escolta’l a Spotify
  • Dates 19 i 20 de març 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

La música de ballet per a Cinderella va ser una de les últimes obres que Serguei Prokófiev va compondre amb el beneplàcit de les autoritats soviètiques, poc abans de caure en un tràgic ostracisme. L’autor es basa en el conte de La ventafocs per retre homenatge a Piotr Ilitx Txaikovski, el model insigne de la música russa per a ballet. Les suites compilen diferents seccions del ballet i retraten vívidament diverses escenes del relat de l’heroïna amb una brillantor orquestral inconfusible.

El Concert per a violoncel n. 1 de Camille Saint-Saëns ocupa un lloc indiscutible en el repertori per a violoncel com una de les obres de referència, fins al punt de ser l’obra que va atorgar més projecció a l’autor. Capdavanter pel que fa a la seva concepció formal, integra en un sol moviment tres seccions clarament diferenciades.

Encapçala el concert l’estrena nacional de Liguria, de la compositora sueca Andrea Tarrodi. Aquesta peça sorgeix de la impressió generada pel recorregut de diferents camins propers al mar Lígur que encadenen, entre penya-segats rocallosos, petits pobles de pescadors.

Andrea Tarrodi: Liguria (2012) 10' - Estrena nacional
Camille Saint-Saëns: Concert per a violoncel núm. 1 en la m, op. 33 (1872) 19'‎
Serguei Prokófiev: Suites del ballet Cinderella (selecció), op. 107-109 (1946-47) ‎‎45'‎

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Sol Gabetta, violoncel
Elim Chan, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.