COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Pavel Kolesnikov
Música Coral

Bruckner 3

  • Dates 13 i 14 de maig 2022
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Música Coral

Bruckner és el gran simfonista del darrer terç del segle XIX. La profunditat espiritual i emocional de la seva música i la magnitud colossal de les seves simfonies van estretament lligades a la seva activitat com a excel·lent improvisador a l'orgue. És des de la complexitat tímbrica de l'anomenat «rei dels instruments» que podem aproximar-nos a la concepció totalitzadora de l'orquestra de Bruckner, un concepte que va provocar el menysteniment del públic i de la crítica durant la vida de l'autor (només lloat sincerament per Mahler i Wagner, ferms admiradors i defensors de la seva obra) i el reconeixement pòstum al llarg del segle XX.

La Simfonia n. 3, coneguda també com a Simfonia Wagner, va patir múltiples revisions fins a assolir la seva forma definitiva. Al llarg d'aquestes revisions, l'autor va eliminar les citacions explícites a la música de Wagner que formaven part dels estadis inicials de l'obra. Lírica i misteriosa, i farcida de temes que basteixen un intricat fil conductor, aquesta simfonia constitueix un dels majors monuments de la tradició germànica.
El concert inclou l'estrena de Suite of myself (Suite de mi mateixa), de Raquel García-Tomás, obra que va ser concebuda durant els mesos de confinament estricte. Parteix de diferents fragments de música de Bach (concretament, de la Passió segons sant Joan, de la invenció BWV797 i de la sarabanda de la Suite francesa n. 2) per aproximar-se a l'univers lluminós, solemne i alliberador de Song of Myself (Cançó de mi mateix), de Walt Withmann.

J. S. Bach: Concert per a piano i orquestra n. 6 en Fa, BWV 1057 (1738) 16'
Raquel García-Tomás: Suite of Myself (2021) 15' - Estrena mundial, obra encàrrec
Anton Bruckner: Simfonia n. 3 en re m, WAB 103 (1873, rev. 1891) 56'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Pavel Kolesnikov, piano
Giedrė Šlekytė, direcció

El Cor Canta
Cor jove participatiu

Concerts relacionats