COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

La violoncel·lista Anastasia Kobekina debuta amb l'OBC dirigida per Kazushi Ono

Aleix Palau
La violoncel·lista Anastasia Kobekina debuta amb l'OBC dirigida per Kazushi Ono

La solista interpretarà el Concert per a cello de Robert Schumann amb el seu Guadagnini de 1743.
Demà a l'Emergents: la clavecinista Inés Moreno, la mezzo Helena Ressurreiçao, Trio Da Vinci i el Pere Navarro Quintet.
El concert de Kobekina es podrà seguir en directe a través de L'Auditori Digital.

El Festival Emergents Barcelona celebra demà divendres 26 la seva segona jornada amb cinc concerts que mostren el bo i millor de la varietat de programació de L'Auditori de Barcelona.

La violoncel·lista russa Anastasia Kobekina farà el seu debut amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Kazushi Ono. Artista ECHO, Medalla de bronze a Concurs Txaikovski, New Generation Artist de la BBC 3 Radio i guanyadora de la TONALi Competition d'Hamburg, Kobekina és una de les grans promeses del cello i interpretarà el Concert per a violoncel de Robert Schumann amb un Guadagnini de 1743. Aquest concert, que es farà a les 19 h a la Sala 1 Pau Casals, es podrà seguir en streaming a través de L'Auditori Digital.

També demà, a partir de les 17 h, podrem gaudir de dues joves intèrprets que han destacat als concursos de Joventuts Musicals d'Espanya en les categories de Cant i Música Antiga. Es tracta de la clavecinista Inés Moreno, guanyadora de la primera edició del Concurs de Música Antiga l’any 2018, i de la mezzosoprano portuguesa Helena Ressurreiçao, formada a l’Escola Superior de Música de Catalunya i guanyadora del primer premi en la modalitat de cant l’any 2017.

El recital de Moreno se centra en el somni europeu que va representar la Il·lustració i recorre les relacions que van establir compositors de diferents països amb músiques de Bénigne Balbastre, Pancrace Royer, Antoine Forqueray, Johann Sebastian Bach, Jacques Duphly, Antonio Soler i Domenico Scarlatti. El concert de Ressurreiçao, per la seva banda, posarà l’èmfasi en la riquesa de maneres d’abordar la composició per a veu i piano que es va donar durant el segle XIX amb obres de Grieg, Mahler, Debussy, Duparc i Txaikovski.

També en l'àmbit cambrístic, el Trio Da Vinci, format per Maria Florea al violí, Marion Platero al violoncel i Àlex Ramírez al piano i guanyadors del 2n Premi del Montserrat Alavedra, presenten, a les 18.30 h, un programa amb el Trio en la m, de Maurice Ravel i el Trio en Do, del violoncel·lista i compositor Gaspar Cassadó, una obra d’aromes hispàniques que forma part del patrimoni musical català.

A les 20 h, clourà la tarda el Pere Navarro Quintet. La formació, encapçalada per el trompetista Pere Navarro, mostra un dels talents emergents més destacats del panorama jazzístic estatal. Amb el seu quintet, és capaç de crear multitud d’ambients i textures a través de la fusió entre el llenguatge del jazz i les sonoritats del funk.


L'Auditori de Barcelona ha creat un abonament pel Festival de 25 euros dirigit als menors de 35 anys. Entrades individuals a partir de 5 euros.

Consulta la programació en aquest enllaç.

Descarrega les imatges dels artistes aquí.