Enrere

Els Amics de la Gent Gran gaudiran de l'OBC i del violí d'Alina Ibragimova

Aleix Palau
Els Amics de la Gent Gran gaudiran de l'OBC i del violí d'Alina Ibragimova


Demà 150 persones voluntàries acompanyaran 150 persones grans a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori per assistir al concert de l'OBC amb la violinista Alina Ibragimova i la direcció de Kazushi Ono.
L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya rebrà demà una visita molt especial al concert Ono dirigeix la 5a de Txaikovski, vuitè programa de la temporada. Es tracta d'un grup de 300 persones de l'entitat Amics de la Gent Gran.

Els Amics de la Gent Gran és una entitat que té com a finalitat lluitar contra la soledat i la marginació a les que queden exposades milers de persones grans, mitjançant l’acompanyament emocional de persones voluntàries i la sensibilització de la societat, amb el desenvolupament de projectes socials i campanyes.

D'aquesta manera, 150 persones voluntàries acompanyaran 150 persones grans per gaudir del concert de l'OBC. Amb aquesta acció L'Auditori i l'OBC volen apropar la música a diferents col·lectius socials del seu entorn.


Ono dirigeix la 5a de Txaikovski
Alina Ibragimova és una de les joves talents més aclamades d’Europa: filla de músics i virtuosa des de la infantesa, s’ha consolidat per la seva especial sensibilitat a l’hora d’afrontar el gran repertori. Ja l’hem sentit a L’Auditori interpretant Bach i Ysaÿe i ara tenim la sort d’escoltar-la amb el Concert de Britten, una obra que l’autor va començar a plantejar-se després de la seva estada a Barcelona l’any 1936 i que va estrenar al Carnegie Hall de Nova York el violinista català Antoni Brossa.

Kazushi Ono obre el programa amb el compositor japonès més internacional i el completa amb la intensa “Cinquena” de Txaikovski, una simfonia en què l’autor reflexiona sobre el destí i explota al màxim els recursos de l’orquestra romàntica.

REPERTORI
TAKEMITSU: A Flock Descends into the Pentagonal Garden
BRITTEN: Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 15
TXAIKOVSKI: Simfonia núm. 5 en Mi menor, op. 64

INTÈRPRETS I ARTISTES CONVIDATS
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono, director
Alina Ibragimova, violí

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.