OBC POP'S 19-20

2001: Una Odissea de l'espai en concert

Play vídeo
  • Dates 10, 11 i 12 de gener 2020
  • Preu entrades 12€ / 26€ / 39€ / 50€ / 60€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle OBC POP'S 19-20

Projecció de la pel·lícula en pantalla gegant (versió original amb subtítols en català) i Banda Sonora Original interpretada en directe per l’OBC.

El primer que ens impacta a l’inici de la pel·lícula és la música, uns acords llargs i intensos trencats pels famosíssims cops de timbala que Richard Strauss va escriure a finals del segle XIX i que no podia ni somiar que acabarien convertits en una icona sonora de la història del cinema. I després, valsos vienesos, música contemporània, fragments d’un rèquiem... Música clàssica per acompanyar naus futuristes que es mouen per l’espai i el misteriós so dels planetes que les veuen passar.

A part de les imatges espectaculars de l’espai, la pel·lícula va sorprendre per la utilització de la música simfònica, que cobreix pràcticament tot el metratge. Obres d’autors com György Ligeti o del mateix Strauss es van convertir en populars gràcies a la selecció musical que en va fer Stanley Kubrick fa més de 50 anys.

Presented in association with Warner Bros., Southbank Centre and the British Film Institute

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
André de Ridder, director
Cor Madrigal
Cor Francesc Valls

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.